Skjelv et helt nyskapende spill

Quake er et First Person Shooter PC-spill, utgitt i 1996 av id Software, skaperne av Doom. Det var det første spillet i en berømt serie av PC-spill, også kalt Quake.

Det kan sies at den første Quake presset mest PC-maskinvare til sitt ytterste, på grunn av hittil usett innhold den tilbød: komplekse 3D-strukturerte miljøer, fiender modellert med polygoner, som hadde en viss intelligens, etc.

Quake var i stand til å overskygge nesten alle andre 3D-skyttere av tiden, inkludert Blood og Duke Nukem 3D, begge basert på enklere 3D-krav og sprite-baserte figurer. Faktisk, Quakes langsomme drift på de fleste 486 prosessorer på grunn av den relativt svake (sammenlignet med Pentium 1) integrerte flytende-prosessor (486SX-prosessorer ble ikke støttet i det hele tatt fordi de ikke inneholdt en FPU), fikk mange til å oppgradere til prosessorer. Pentium, mens den utmerkede ytelsen til Pentium Pro, sammen med et raskt grafikkort, førte til at mange toppmoderne servere og arbeidsstasjoner ble brukt til å spille Quake.

Blandingen av mørk skrekkfantasi med vellaget 3D-action-skytespill var et stort trekk fra de andre spillene, med et mindre mørkt tema, av tiden.